54 yaşında ve ilköğretim mezunu bir girişimci olan Mustafa Badıllı, yıllarca sanayide çıraklık ve kalfalık yaparak işi öğrendikten sonra sektördeki boşluğu görerek nasıl kendi şirketini kurduğunu anlatıyor ve Şanlıurfa’daki ilk tarım makineleri üreticisi olarak girişimcilik yolculuğunu paylaşıyor. Yıllar önce başladığı serüvene yılda 15 bin tarım ilaçlama makinesi üreten bir firma sahibi olarak devam eden Mustafa Badıllı, FOSTER Projesi’nden kullandıkları krediyle makine parklarını büyüttüklerini ve ham madde satın aldıklarını söylüyor.
Badıllı Makine ve Tarım’ı kurarken en büyük motivasyonunun “istihdama katkı, üretim ve ihracatla ülke ekonomisine destek olmak” olduğunu kaydeden Badıllı, firmayı kurduklarından bu yana en büyük eksiklerinin nitelikli eleman bulmak olduğunu vurguluyor. COVID-19 pandemisi döneminde yüksek fiyatlardan dolayı ham madde tedarik etmede zorlandıklarını anlatan Badıllı, pandemide gıdaya olan ihtiyacın artmasıyla işlerinin hızlanarak arttığını ve tam kapasite çalıştıklarını da ekliyor.
6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler ise şirketin bir başka sınavı oldu. Badıllı, depremin etkilerini “Deprem bölgesinde bayilerimiz vardı, iş hacmimiz düştü. Üretim tesislerimizde bir sorun olmadı ama bir çalışanımızı depremde kaybettik. Dolayısıyla moral ve motivasyon düşüklüğü yaşadığımız için üretimde geriye düştük” diye anlatıyor. Depremin olumsuz etkilerini en hızlı şekilde atlatabilmek için bölgedeki firmaların finansman ihtiyacına dikkat çeken Badıllı’nın hedefinde “üretim kapasitesini artırmak, ek üretim tesisi kurmak, ihracat ülkelerini çeşitlendirmek ve istihdamı artırmak” var. FOSTER Projesi Faiz/Kar Payı Destek Mekanizmasında vadenin uzun olmasının ve düşük faiz/kâr payı oranının kendilerini cezbettiğini dile getiren Badıllı, “Destek en çok ham madde ve makine alımında katkı sağladı. Bu tarz projelerin üretim ve ihracat yapan firmaların gelişimine katkı sağlanması için devamını diliyoruz.” diyor.