Ravanda Halı Finansman Desteği ile Rahatladı

Türkiye’de binlerce ailenin geçim kaynağı olan halı dokumacılığı denince ilk akla gelen şehirlerden biri de Gaziantep oluyor. Şehirde faaliyet gösteren Ravanda Halı da bu alanda önde gelen aile işletmelerinden biri. 228 çalışanı olan Ravanda Halı’nın Şirket Müdürü Mustafa Uzanır, FOSTER Projesi kapsamında faydalanılan kredinin vadesinin uzun olmasının avantajına vurgu yaparken “Uzun vadede kredi bulmanın bu kadar zor olduğu bir dönemde bir de faiz/kâr payı desteği alabiliyor olmamız krediyi çok daha cazip hale getirdi” diyor.

“Burası 3 kuşaktır süregelen bir aile işletmesi. Faaliyetimiz ilk başta ufak bir makineyle ve el dokumasıyla başladı; sonrasında her geçen sene ürün gamımız gelişti. Ben bu sektörün içine doğdum da diyebilirim” diye anlatıyor Mustafa Uzanır şirketlerinin hikayesini. 9 yıldır şirkette çalıştığını kaydeden 35 yaşındaki Uzanır, şu anda polyester halı ve baskı halılarının talep gördüğünü, üretimlerinin ağırlıklı olarak ihracata dönük olduğunu anlatıyor ve ekliyor: “İhracat yaptığımız ülkeler arasında Kanada, Suudi Arabistan, İngiltere, Fransa, Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkeler var. Ürünlerin % 5’i iç piyasaya gidiyor”.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan deprem felaketi nedeniyle 2 hafta fabrikalarının kapalı olduğunu aktaran Uzanır, yaşanan kayıpların üretimlerine yansıyan etkisini anlatırken finansmana erişim ihtiyacının daha da önem kazandığına değiniyor ve FOSTER Projesi kapsamında aldığı kredi ile durma noktasına gelen işlerin tekrar canlandığını paylaşıyor.

İstihdam Taahhütlü KOBİ Finansmanı Destek Programından aldığı krediyle ham madde satın aldıklarını kaydeden Uzanır, şirketlerinin büyüme sürecinde en büyük zorluğun finansmana erişimde yaşandığını söylüyor. “Bizim sektörde ham madde ithaldir. Ham maddenin yani ipliğin halıya dönüşmesi ortalama 6 ay gibi bir süreç alıyor. Bu durumda elimizde nakdin olması bizi çok rahatlattı.” diyor.